-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:16030 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

منظور از جناح چپ و راست در جامعه ما چيست؟
در رابطه با گروههاي موجود در كشور و سمتگيريهاي سياسي، اجتماعي،اقتصادي، فرهنگي و ايدئولوژيك آنان تقسيم بندي هاي مختلفي صورتگرفته و غالب اين تقسيم بنديها از جهاتي با واقعيات منطبق نيست. زيرااساس اين تقسيم بنديها بر اساس مفاهيم غربي است و هر يك از اين واژههاداراي بار معنايي خاصي در خاستگاه خود ميباشند كه با ماهيت موجودگروههاي داخل در كشور از جهاتي افتراق دارد. در عين حال تقسيم بنديهايموجود با صرفنظر از ميزان و چگونگي انطباق عبارتند از:گروهاي راست گرا وآنان نيز به دو گروه سنتي و مدرن تقسيم ميشوند. گروهاي چپ گراي جديدكه آنان نيز به چپ سازمان يافته (ارگانيزه) و ناسازماندار تقسيم ميشوند.تكنوكراسي كه اخيرا به صورت جريان ثالثي (فراكسيون سوم) مطرح ميشود.
1) مقصود از راست سنتي جرياني است كه براي حفظ ارزشهاي اصيلانقلاب، عدالت اجتماعي، هنجارها و ارزشهاي ديني، سنتي و انقلابياهتمام ويژهاي قائل است.
2) راست مدرن عكس جريان اول است؛ يعني، توسعه اقتصادي را مقدم برحفظ ارزشها ميداند و در جايگاه برتري مينشاند. البته اين نسبتي است كهديگران به اين جريان ميدهند. البته برخي از اشخاص يا گروههاي منسوب بهاين جريان شعارهايشان چنين نيست. بلكه بعضا شعار تقارن و پيوستگيتوسعه و عدالت اجتماعي از آنان شنيده ميشود.
3) جريان چپ جديد سازماندار به مجاهدين انقلاب اسلامي و برخي ازديگر گروههاي نسبتا همفكر با آن سازمان اطلاق ميشود. اين گروهها ضمناعتقاد به اسلام بعضا در مسائل اقتصادي گرايش به شيوههاي سوسياليستي(اقتصاد دولتي) دارند. در برابر جناح راست كه گرايش به اقتصاد بازار دارد و ازنظر سياسي نيز معتقد به جامعه باز و آزادي احزاب و ... ميباشند
4) جريان چپ ناسازماندار به جناحهاي معترض به سياستهاي دولتاطلاق مي شود كه هنوز سازمان و خط مشي و مواضع روشن و تثبيت شدهايندارند مانند دارندگان برخي از جرايد.
5) جريان تكنوكراسي (صنعت سالاري) روند جديدي است كه اصالت را بهتكنيك صنعت رشد و توسعه اقتصادي ميدهد و معتقد است فرهنگ وارزشهاي ديني اخلاقي همه و همه بايد تحت تأثير تحولات اقتصادي شكلگيرند. اين ديدگاه غربيترين شيوه تفكر مطرح شده در كشور ماست و ازديدگاههاي امثال استوارت ميل اسپنسر و ... متاثر ميباشد.
در حال حاضر جريان چپ خود را بيشتر طرفدار دولت نشان ميدهد و ضمنانتقاد از برخي عملكردهاي گذشته با شعار توسعه سياسي فعاليت خود راادامه ميدهد؛ ولي جريان راست توسعه سياسي را به شكل فوق نميپذيرد وطرفدار وضعيت متعادلتري در اين زمينه است و بر حفظ ارزشهاي ديني وسنتي نيز بسيار تكيه دارد.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.